CANVIANT LES REGLES. Crisi, indignació, esperança. Pep Gimeno ‘Botifarra’

Pep Gimeno al Teatre Principal de València. Acte de commemoració del Trenta aniversari de l’editorial Bromera.  Dimecres, 29 juny 2016

El Botifarra és hui en dia, indubtablement, junt amb Xavi Castillo, un dels grans fenòmens de l’actual renaixement de la sàtira i la cultura popular valenciana. Tot fa indicar també que estem davant de la part visible d’un corrent més ampli, i en el moment actual molt actiu, de cultura popular. Pep incorpora els parlars, les cançons i els sentiments del món rural valencià més profund. Sí, hi ha molta faena de recopilació i d’inventari de músiques i de costums al darrere, però el que fa molt interessant el seu treball i on, potser, està la clau del seu èxit és l’aire satíric i popular de les lletres que interpreta.
Botifarra es hoy en día, indudablemente, junto con Xavi Castillo, uno de los grandes fenómenos del actual renacimiento de la sátira y la cultura popular valenciana. Todo hace indicar también que estamos ante la parte visible de una corriente más amplia, y en el momento actual muy activa, de cultura popular. Pep incorpora el lenguaje, las canciones y los sentimientos del mundo rural valenciano más profundo. Sí, hay mucho trabajo de recopilación y de inventario de músicas y de costumbres detrás, pero lo que hace muy interesante su trabajo y dónde, quizás, está la clave de su éxito es el aire satírico y popular de las letras que interpreta.
jokerjoker
Tags:
No Comments

Post a Comment